Украинските власти подготвят нови споразумения с европейски партньори, по-специално с Германия, за допълнителни мерки за подкрепа. Това каза украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщението си, цитирано от "Укринформ".

Както обичайно, той направи кратък преглед на изминалия ден на фронта и по-важните задачи за Украйна, както и предстоящите срещи. 

ISW: Германия и САЩ вдигнаха ограничения пред Украйна

ISW: Германия и САЩ вдигнаха ограничения пред Украйна

Опит за спиране на руската офанзива

В момента една от основните ни задачи е да осигурим повече подкрепа за Украйна по отношение на устойчивостта на нашето общество. Това включва енергия, възстановяване след атаки и всички други основи на нормалния живот. Живот, който трябва да съхраним въпреки всякакви опити на Русия да оказва натиск и да го унищожава. Подготвяме нови споразумения за Украйна с европейски партньори, по-специално с Германия, за допълнителни мерки за подкрепа. Тези дни подготвяме щателно и двустранно споразумение за сигурност между страната ни и САЩ. Ние правим всичко, за да гарантираме, че лидерството на Америка е осезаемо. Благодаря на всички, които помагат!, заяви президентът. 

САЩ изпращат 225 милиона долара военна помощ на Украйна

САЩ изпращат 225 милиона долара военна помощ на Украйна

Това е нов пакет, който включва боеприпаси, които силите на Киев биха могли да използват, за да ударят цели в Русия, за да защитят град Харков

Покровска посока, Донецка област. Почти всеки ден това е най-трудната част. Там натискът на окупатора е най-голям, отчете Зеленски. Всеки ден има най-голям брой битки. Само вчера имаше повече от четиридесет атаки, а днес, по това време, вече има повече от двадесет. Всеки наш воин, който унищожава врага там, всеки войник и командир, който дава всичко от себе си, за да задържи нашите позиции и да помогне на воините в съседните позиции, заслужава нашата специална благодарност.

Полагаме всички усилия, за да гарантираме, че цялата ни армия разполага с повече оръжия, повече оборудване и по-модерни системи. Ние подготвяме нашите нови стъпки. Украйна определено ще се защити, увери държавният глава.

Зеленски призна: Водят се тежки сражения и в Донецка област

Зеленски призна: Водят се тежки сражения и в Донецка област

Фронтът в Харковска област бил стабилизиран