"Президентът на Украйна Володимир Зеленски предлага на света украинската формула на мира във видеообръщение, което трябваше да бъде показано преди финалния мач на Световното първенство по футбол в Катар днес... Ние имаме пред вид глобален мир", написа Андрий Ермак, ръководител на президентската администрация.

Ако не през екраните на стадиона в Катар, призивът ще бъде видян днес от целия свят - през екраните на милиони и милиарди телефони! Това е призив за мир, добави Ермак.

Съветник на Зеленски: Плановете за преговори с Русия са нереалистични

Съветник на Зеленски: Плановете за преговори с Русия са нереалистични

Призова западните страни да не се разсейват с нереалистични планове

Така той критикува отказа на ФИФА да излъчи посланието на Зеленски.

Междувременно стана ясно, че украинският президент Володимир Зеленски е провел заседание на щаба на Върховното главно командване, по време на което е било отделено специално внимание на ситуацията в Беларус.

По време на заседанието командирите на войските от оперативните зони докладваха за ситуацията на фронта, като отделно се спряха на най-горещите зони.

Членовете на главния щаб обърнаха внимание и на ситуацията в Беларус: чуха информация за действителния брой и въоръжението на вражеските военни групи.

Зеленски призна, че е подтикван да преговаря с Русия

Зеленски призна, че е подтикван да преговаря с Русия

Украинският лидер обаче не вижда нищо за обсъждане

Освен това участниците в срещата обсъдиха напредъка в отстраняването на последиците от масирания ракетен удар от Русия по енергийната инфраструктура на Украйна и изслушаха доклади за свързването на потребителите към електро- и топлоснабдяването.

Припомняме ви, че главнокомандващият на украинските въоръжени сили Валерий Залужний по-рано заяви, че Русия може да възобнови настъплението си през февруари, в най-добрия случай през март, а в най-лошия - през януари.