Руските окупатори искат отново да ударят Украйна с ирански безпилотни дронове-камикадзе "Шахед". Те планират продължителна атака.

Това съобщи във вечерното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски.

Той припомни, че са минали само два дни от 2023 г., а украинските сили за противовъздушна отбрана вече са свалили над 80 ирански дрона, които руснаците са изстреляли към страната ни.

Руските военни твърдят, че удрят по складове за дронове в Украйна

Руските военни твърдят, че удрят по складове за дронове в Украйна

Осуетили планове на Киев за нападения срещу Русия

"В близко бъдеще този брой може да се увеличи, защото през тези седмици нощите могат да бъдат доста бурни. Имаме информация, че Русия планира продължителна атака в Шахедин. Тя може да заложи на изтощаването. За изтощаване на хората ни, на въздушната ни отбрана, на енергията ни. Но ние трябва да направим - и ще направим всичко, за да се провали тази терористична цел, както и всички останали", подчерта президентът.

Зеленски също така благодари на командванията на въздушните сили в Центъра, Юга и Изтока за успешната защита на небето.

"И особено - войниците от 96-а Киевска, 208-а Херсонска и 138-а Днепърска зенитно-ракетна бригада, 301-и Никополски зенитно-ракетен полк на Военновъздушните сили и войниците от 39-и зенитно-ракетен полк на Сухопътните войски. Благодарение, разбира се, на нашите пилоти на изтребители и бойци от мобилните пожарни екипи", добави държавният глава.

ISW: Русия е получила нови дронове от Иран

ISW: Русия е получила нови дронове от Иран

Путин разреши на военни и бюрократи да заграбват украински имоти

Припомняме ви, че по-рано бе съобщено, че през нощта на 2 януари украинските сили за противовъздушна отбрана са свалили 29 вражески безпилотни самолета камикадзе и една ракета.