Украинската дипломация има ясна задача: да достигне до всички региони на света, където нашата позиция все още не е достатъчно представена. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в последното си обръщение, цитирано от "Укринформ"

"За Украйна е изключително важно да има смислени отношения с целия регион на Югоизточна Азия и с всяка страна от този регион. Ние ще продължим съответното движение. Като цяло украинската дипломация има ясна задача: да достигне до всички региони на свят, където нашата позиция все още не е достатъчно представена, за да направим Украйна и украинските интереси ясни за всички страни и народи, с които все още нямаме стабилни отношения", каза той. 

Президентът уточни, че има предвид страните от Азия, Африка и Латинска Америка.

Според него, дипломатическата активност на Украйна в момента е много висока и почти всеки ден се сключват нови споразумения за помощ на страната ни.

"Основното е всяко постигнато споразумение възможно най-скоро да се превърне в конкретни доставки за нашата отбрана, в конкретно взаимодействие между държавите, в подписани документи", добави президентът.

Зеленски пред ЕП: Русия е най-голямата антиевропейска сила в света

Зеленски пред ЕП: Русия е най-голямата антиевропейска сила в света

Под бурни аплодисменти украинският лидер благодари на ЕС за подкрепата

На 13 февруари за първи път в историята на двустранните отношения президентът Зеленски проведе телефонен разговор с президента на Филипините Бонгбонг Маркос.

Двамата обсъдиха по-нататъшното задълбочаване на сътрудничеството на международни платформи.