Украйна сега се нуждае от приблизително 7 млрд. долара (5,4 млрд. паунда) месечно поради тежките "икономически загуби", причинени от войната. Това е увеличение спрямо 5 млрд. долара, които според Киев бяха необходими всеки месец, посочи АП. 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски добави, че "руските военни имат за цел да унищожат всички обекти в Украйна, които могат да служат като икономическа база за живот. Това включва железопътни гари, складове за храни [и] петролни рафинерии".

САЩ прави специални дронове за Украйна

САЩ прави специални дронове за Украйна

Властите в Киев са имали свои изисквания за безпилотните апарати

В изказване на форум на Световната банка и МВФ от разстояние украинският президент Володимир Зеленски обвинява Русия, че с нахлуването си в Украйна застрашава световните доставки на храни.

По думите му руската блокада на украинските черноморски пристанищни градове е направила невъзможно за страната да изнася хранителни продукти като пшеница.

ЕС планира доверителен фонд за Украйна

ЕС планира доверителен фонд за Украйна

Целта е да се помогне на Украйна с ликвидна подкрепа

Войната на Русия в Украйна доведе до рязко покачване на цените на хранителните продукти на места, които разчитат на износа на зърно от страната, като например Северна Африка.