Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Украйна наистина няма средства за противодействие на руските управляеми бомби, които според него са се превърнали в основния инструмент за руснаците да прокарват фронта.

Зеленски каза това в сряда, описвайки специална среща със секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана, началника на генералния щаб и членове на правителството, на която са обсъдени въпросите за вътрешното производство на системи за електронна война, дронове, ракети и оръжия срещу бяха обсъдени управляеми бомби.

"И ако виждаме добри тенденции по отношение на радиоелектронната война, безпилотните самолети и ракетната програма, тогава все още трябва да се направи много, за да се противопоставим на руските бомби", каза Зеленски в редовното си видеообръщение.

"Днес обсъдихме подробностите. Няма алтернатива: Украйна се нуждае от системи и тактики, които да направят възможно да защитим нашите позиции, нашите градове и общности от тези бомби. Това вече всъщност е основният инструмент на руския терор и настъплението на окупатора", отбеляза Зеленски.

Военен експерт: Украйна се нуждае от ударни дронове, а залага на тактиката "камикадзе"

Военен експерт: Украйна се нуждае от ударни дронове, а залага на тактиката "камикадзе"

Липса на оръжия за фронта