Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски е докладва на президента на Украйна Володимир Зеленски за ситуацията в секторите Покровск и Курск.

Това каза държавният глава във вечерното си видеообръщение, съобщава Укринформ.

"Имаше доклад от главнокомандващия. Покровск и други посоки в района на Донецк. Ситуацията е изключително тежка, там са съсредоточени ключовите руски усилия и техните най-големи сили и сега е много важна устойчивостта на всяка наша част, способността ни да унищожим окупатора", каза той.

Зеленски благодари на всеки войник и на всеки командир за задържането на позициите.

Русия ликвидирала немски и полски наемници в Курска област

Русия ликвидирала немски и полски наемници в Курска област

За това съобщиха чеченските бойци от "Ахмат"

"Главнокомандващият също докладва за нашата операция в района на Курск. Продължаваме да разширяваме контролираната от нас територия в определените райони близо до границата на Украйна. Днес, както всеки ден, обменният ни фонд също се попълни. Благодаря ви, воини! Това е нещо, което ще помогне да се върнат у дома много наши хора от руския плен. Сега трябва също така да разберем, че целият натиск, който сме прехвърлили върху Русия, означава, че те не могат да оказват повече натиск върху нашия регион Донецк", каза Зеленски.

От началото на деня на фронтовата линия са се състояли 111 бойни сражения, като значително увеличение на вражеската активност е регистрирано в секторите Купянск и Курахово.

Русия хвърля още артилерия в боевете в Курска област

Русия хвърля още артилерия в боевете в Курска област

Доставени са и допълнителни ракети