Трите вдовици на лидера на „Ал-Кайда" Осама бин Ладен, задържани от пакистанските спецслужби, се обвиняват взаимно за смъртта на лидера на терористичната организация, пишат световни медии.

Двете по-възрастни жени, които са от Саудитска Арабия, обвиняват най-младата жена, която е йеменка, че е съобщила на американските спецслужби мястото, където се укриват с мъжа си.

По-възрастните жени са живеели на втория етаж в дома Аботабад, а най-младата - на най-високия етаж. Бин Ладен е контактувал с всички тях.

Пакистанските служби, които са разпитали вдовиците на терорист номер едно, стигат до извода, че семейният живот на бин Ладен, който може да се определи като ислямска версия на „Отчаяни съпруги".

Жените спорят коя именно се е опитала да защити мъжа си. Според официалната версия именно младата се е хвърлила срещу специалните части, като при това е била ранена в крака. По-възрастните жени обаче посочват, че именно те са се опитали да защитят бин Ладен.

С двете по-възрастни жени, за които става въпрос, терорист номер едно е сключил брак през 1980-те години. Те са съответно негова трета и четвърта жена. Хаира Хусайн Сабир, която е на 62 години, е по-възрастна от мъжа си с 8 години. Тя се е омъжила за него през 1985 година, а преди това е била учителка в начално училище за глухи деца.

Другата му жена Умма Халид, на 54 години, е доктор по ислямско право и е работила като преподавателка по арабски език.

Най-младата жена - йеменката Амал Ахмед ал-Садах, се е омъжила за терорист номер едно на 17 години през 2000 година.

Агентите на ЦРУ са наблюдавали дома в Аботабад със спътник и безпилотни разузнавателни самолети и за засекли висока фигура, която е бродила из територията на укрепения жилищен дом и са й дали името Иноходец.

В Пакистан се шегуват, че бин Ладен сам е издал местонахождението си на ЦРУ, защото този петгодишен затворнически живот с толкова жени и деца го е лишил от ум.