Македонският премиер Зоран Заев се срещна с експремиера на България Иван Костов, който посети Скопие, съобщи сайтът на македонското правителство.

Двамата са разговаряли за важността на съседските отношения между двете съседни страни за региона като цяло, както и за перспективите пред евроинтеграцията на Северна Македония.

Експремиерът Костов, през чийто мандат започнаха преговорите на България с ЕС, изтъкна смелостта и прогресивната политика на премиера Заев, благодарение на които Скопие се присъединява към НАТО и получи перспектива за членство в ЕС, посочва македонската страна.

На срещата Иван Костов е споделил с македонския си колега идеи от своя опит в евроинтеграцията и реформите, както и политиките, необходими за постигането на икономически растеж и развитие.

Българският държавник е подчертал и приноса на Заев за подобряването на стабилността в региона и решаването на дългогодишния спор с Гърция чрез сключването на Договора от Преспа.

Тези промени в региона са от огромно значение за по-нататъшното развитие на отношенията между македонската и българската страна, особено в сферата на икономиката и за инфраструктурните проекти като Коридор №8, се казва още в съобщението.

Македония се присъединява към НАТО

Македония се присъединява към НАТО

Столтенберг обяви деня за исторически