Новият министър-председател на Русия Владимир Зубков представи на президента Владимир Путин предложенията си за персонални промени в състава на правителството.
Предложенията са били представени на среща между президента и Владимир Зубков, съобщава ИТАР-ТАСС, цитирайки изявление на прессекретаря на президентството Алексей Громов.

На 12 септември Владимир Путин подписа указ, приемащ оставката на Михаил Фрадков. Два дни по-късно държавният глава назначи за министър-председател Виктор Зубков.

Миналата седмица новият министър-председател представи на президента своите предложения за реорганизация и структурни промени в правителството.

Заместник-министърът на финансите Татяна Голикова смени Михаил Зурабов на поста на министър на здравето и социалното развитие. 41-годишната Голикова през 1998 и 1999 ръководи бюджетния департамент на Министерството на финансите, а от 1999 е заместник-министър на финансите.

За министър на икономическото развитие и търговията е назначена Елвира Набиулина.
44-годишната Набиулина от 2000 до юни 2003 година е първи заместник-министър на икономическото развитие, след което оглавява Центъра за стратегически разработки.
До момента тя ръководи експертния съвет за реализация на приоритетни национални проекти и демографска политика при президента на Руската федерация.

Дмитрий Козак смени Владимир Яковлев на поста министър на регионалното развитие.
От септември 2004 година той заемаше поста на пълномощен представител на руския президент в Южния Федерален окръг.

Алексей Кудрин запази Министерството на финансите и стана вицепремиер.

Владимир Путин съобщи, че в правителството са създадени два нови комитета - за младежта и за риболова. Той допълни, че структурата на кабинета е претърпяла някои промени.