Ювентус отстъпи пред Наполи в срещата между двата тима от 34-ия кръг на Серия "А".

Двубоят в Торино, на "Алианц Стейдиъм", бе на път да завърши без да бъдат отбелязани попадения в него, но в последната минута Калиду Кулибали се разписа с глава, засичайки центриране от корнер.

Така Ювентус вече има едва минимална преднина от една крехка точка на върха пред Наполи, като програмата на състава до края на надпреварата в първенството е далеч по-тежка от тази на бившия тим на Диего Марадона.

Снимка 352161

Източник: Twitter

Треньорът на италианския хегемон Макс Алегри имаше кадрови проблеми преди началото. Матия Де Шилио бе с контузия, аут беше и Стефано Стураро.

Маурицио Сари не можеше да използва трайно контузения Фаузи Гулам, а останалите му избраници бяха обичайните заподозрени.

По-рано през сезона Юве излъга с 1:0 като гост Наполи с гол на Гонсало Игуаин. Днес торинци не повториха този си успех.

През този сезон Наполи играе по-силно навън - 12 победи и 5 равенства от 16 мача. Тази вечер те опитаха всячески да се справят с добре подредената отбрана на съперника, като в крайна сметка усилията им бяха възнаградени.

Снимка 352162

Източник: Twitter

Наполи изпробва вариант с Инсине, Мертенс, Хамшик и Кайехон, които да притискат бранителите на Юве, но той не сработи.

Впоследствие Мертенс бе заменен от Аркадиуш Милик, но и той не допринесе за изострянето на играта на "небесносините".

В последните 15-ина минути на мача на два пъти Кайехон бе близо до отбелязването на попадение, но и в двата случая Буфон спаси изстрелите му.

Снимка 352160

Източник: Twitter

Старата госпожа пък се добра до изстрел в гредата, чрез Пянич, но не и до гол в мрежата на опонента си.

В последната минута от редовното време Калиду Кулибали разочарова преобладаващата част от феновете на стадиона, засичайки центриране от корнер в мрежата на Буфон. Футболистът на Наполи остана непокрит и извлече максимума от създалата се ситуация.

Така домакините могат да съжаляват за пасивността си тази вечер, тъй като в края на сезона тя може да им коства титлата на Италия.

Масимилиано Алегри: Ние не сме напрегнати, в Наполи обаче са

Алегри: Ние не сме напрегнати, в Наполи обаче са

"Срещата ще бъде дълга"