Старши-треньорът на Левски Георги Тодоров даде пресконференция, предшестваща първата официална тренировка на "сините" преди новия сезон. Ето какво сподели наставникът пред медиите:

"Вчера футболистите на тренировка бяха 19. Аз им казах, че до сряда трябва да се разберат с ръководството. От четвъртък започваме сериозна работа, не че сега не е сериозна.

Проведохме разговорите. Започваме в четвъртък с когото остане. Сега е време за медицински прегледи.

С чужденци с много пари всяка година сме на бараж, И тази година можехме да сме на бараж. Сега може да е по-добре, ако направим по боеспособен отбор. Само с млади няма да стане. Ще трябва и опитни хора да помагат на младите.

Снимка 488972

Източник: LAP.bg

За всеки мога да съжалявам. Няма хора в този момент. Изборът е техен. Те да преценяват кое е най-добро за тях. Малко да се пооправят нещата за да поставим основата за нещо здраво, за да зарадваме феновете

Съставът който влезе в Шампионската лига започна да се гради 99-а година. Имаше все пак в този период титли, купи. Ще се радвам да поставим здрава основа, за да може Левски да се радва на добър отбор.

Не мога да кажа кой си тръгва до четвъртък. Повечето от хората мислят какво да правят. Не са лесни решенията. Трудно се намират средства. Виждате в каква ситуация сме в държавата. В бизнеса всичко е почти замряло. надяваме се да се намерят средства.

Снимка 488969

Източник: LAP.bg

Никаква цел не е поставена пред отбора. Да видим какво ще остане до четвъртък. Когато се бърза, често се греши. Със Сираков имаме еднакви критерии за футболистите, които трябва да бъдат в Левски. Той знае с какви средства ще се разполага. Не искам да съм, както бях преди месец без пари и отбор.

Искам да има стабилна селекция, а не всяка година да идва треньор, който да води 10 човека, а друг да обира негативите.

Не може само да е отговорен треньорът. Заплатата трябва да е обвързана с резултатите.

Информацията за платени заплати на някои не е вярна. В клуба е платено само на треньорите от школата и служителите. Нито един от футболистите не е получил пари. Не знам откъде е тази информация. Тя не отговаря на истината. Ако беше вярно. щеше да се взриви атмосферата в съблекалнята. Сутринта се гледаха накриво.

Снимка 488973

Източник: LAP.bg

В момента положението в съблекалнята е супер. Всеки търси виновен извън себе си. Надявам се да става по-добре. Разделен отбор на чужденци и българи не може да стане отбор.

Покрай опитните хора може да се вкарат двама-трима млади. Само с млади не може. Изгубихме 10 години да налагаме по един млад, Изпуснахме много добри футболисти, които сега играят в чужбина. Минаха много добри футболисти през Левски.

Нашата публика започва бързо да недоволства от резултатите. Ние сме в ситуация в първите мачове да излезем само с юноши.

Говорим и с хора за селекция и мисля, че може да стане нещо хубаво. Трябват ни спешно двама централни защитници. ЦСКА виждате каква селекция прави, Лудогорец също. За нас трябва търпение към феновете.

Мен да ме правят каквото искат. Нека аз съм виновен, а да не закачат децата. Левски рано или късно ще си стъпи на краката. Сега е много трудна ситуацията. Дано успеем да сглобим боеспособен състава за тези две седимици.

Има и такива, които казаха, че ще играят за Левски независимо от парите. Прави им чест. Ще видите в четвъртък от това кой ще остане", сподели амбициозниият наставник на Левски.

Снимка 488971

Източник: LAP.bg