Емблематичният бивш футболист и управник на гранда Левски - Христо Йовов сподели пред ТОПСПОРТ мнението си за случващото се в клуба и за реалната опасност "сините" да изпаднат в тотална финансова криза.

Йовов подчерта, че според него реалността на "Герена" е доста по-различна от онази на "Армията", довела до катаклизмите в ЦСКА и има достатъчно време напрежението да бъде потушено.

Снимка 280306

Източник: LAP.bg

Ето и становището на Христо Йовов, изразено пред медията ни:

Г-н Йовов, мнението Ви за случващото се в Левски? Напрежение, криза, фалит - какво следва за клуба?
- Според мен има достатъчно време. Все още нещата могат да се стабилизират и нормализират и в крайна сметка да се стигне до избягване на по-сериозни последици за клуба.

Може ли да се повторят събитията, случили се с вечния съперник?
- Смятам, че за момента ситуацията на "Герена" е доста по-различна от онази, която беше на "Армията" преди известно време. Реалността в Левски не е същата.

Каква е рецептата за излизане от това положение?
- Необходимо е да се намали драстично напрежението, идващо от самия клуб.

Имате предвид основно феновете?
- И тях, да. Трябва да се намери един общ път, по който да се върви. Той да се следва, докато не се нормализират нещата.

Снимка 279314

Източник: LAP.bg

Г-н Боримиров каза по-рано днес, че това е моментът, в който ще си проличи кой обича клуба и кой не.
- Може да се каже така. Сега всеки трябва да загърби своето собствено его и самочувствие. Да не са водещи собствените, лични интереси, а основният такъв. Този, който касае бъдещето на самия клуб.

Даниел Боримиров: Да видим сега кой обича Левски и кой не!

Боримиров: Да видим сега кой обича Левски и кой не!

"За съжаление футболът е изместен от фокуса..."

Какво точно направи Спас Русев в Левски? Едната версия е, че е спомогнал за редуцирането на дълговете на клуба, а другата не е толкова положителна и позитивна...
- Това, на което вярвам аз, са документите. Там е истината. Всичко друго е просто мнение на някого. Ако наистина е намалил дълговете - похвално. По какъв начин го е направил, лично според мен, не би следвало да е от най-голямо значение. Стига да е по легален път, разбира се.

Снимка 279358

Източник: LAP.bg

Какво имате предвид?
- Ами аз, като фен на Левски, не би следвало да се интересувам от начина на прибавянето на средства в клубната каса. Дали те идват от една, 5, 6 или колкото и да било фирми - все тая.

Защо се стигна до кризата? Според част от "сините" специалисти всичко се е случило изведнъж, но подобна теза по скоро е трудна за защита...
- Няма как подобно развитие да се случи внезапно. Става дума за низ от събития.

В този ред на мисли, г-н Спасов загатна в интервю пред нашата медия, че Тодор Батков е сред основните "виновници" за бедите и несгодите на "Герена". Съгласен ли сте с подобно крайно становище.
- Не. Абсолютно не. Не може цялата вина да се изсипе изведнъж върху само един персонаж, без значение колко популярен е той. Един футболен президент има доста голям антураж от подчинени, които би следвало да са специалисти в сферата си на дейност. Вие ако сте финансов директор, не бихте ли предупредил г-н Батков ако даден предстоящ ход не е изгоден за клуба? Тоест отговорността е първо ваша и чак след това на собственика.

Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: Не Спас Русев, а Тодор Батков ще бъде виновен за края на Левски!

Емил Спасов пред ТОПСПОРТ: Не Спас Русев, а Тодор Батков ще бъде виновен за края на Левски!

"Трибуната срути всичко, клубът да потърси спасение в Русия"

Какво следва? Нов мощен бизнесмен, който да "спаси" Левски?
- Не. Този модел в Левски не би бил от полза в момента. Не съм фен на такъв подход. И искам да кажа, че каквито и да било съпоставки с ЦСКА не трябва да се търсят. Положението не е същото, отново казвам.

Какво тогава трябва да се случи, на първо време, за да го има клуба?
- Всички фенове да отидат на следващия мач. И на следващия, и на следващия... Разбирате какво казвам. Да допринасят за бъдещето на Левски с действията си, а не да търсят други начини.

НКП отказа акциите на Левски! Предаде щафетата на Тръста

НКП отказа акциите на Левски! Предаде щафетата на Тръста

"Функциите ни не са финансови"