Станимир Стоилов определи съвсем логично и точно успеха на неговия Левски над ПАОК за исторически. С него Мъри вече еднолично държи един треньорски рекорд в българския футбол, посочва "Мач Телеграф".

Солунският клуб беше 11-ият противник, който сегашният наставник на "сините" изхвърли от Европа. Осем от тях са жертви на Левски, два на Ботев (Пд) и един на Литекс.

Така Мъри изпревари светила като Люпко Петрович и Аспарух Никодимов, с които досега делеше върха. Еврошампионът с Цървена звезда от 1991 година и Паро имат взети по 10 скалпа в Европа в периодите, в които са били начело на български клубове. Люпко постига това с Левски, Литекс и ЦСКА, а пропорциите между тези три клуба са 4-4-2. Никодимов пък елиминира своите 10 съперника все като треньор на ЦСКА, като трябва да се отчете, че списъкът на неговите жертви звучи най-престижно. Това се дължи на присъствието на два актуални европейски шампиона, каквито са Нотингам Форест и Ливърпул. Четвърти е Димитър Пенев, който с ЦСКА може да се похвали с 9 елиминирани съперника.

Но фактът си е факт, а той е, че Станимир Стоилов вече е еднолично номер 1 и смело може да погледне към увеличаване на преднината си на върха пред всички останали свои колеги от гилдията. А това ще стане, ако успее да елиминира малтийския Хамрун.

Христо Йовов: Мъри намира отличен баланс да не харчи пари, а в същото време Левски да играе добре

Христо Йовов: Мъри намира отличен баланс да не харчи пари, а в същото време Левски да играе добре

Стоилов знае най-добре, че е много по-лесно да се отбраняваш, отколкото да атакуваш, коментира Бижутера