Левски направи първата крачка към място в заветния квалификационен етап от Лигата на конференциите. Преди часове "сините" надвиха малтийския Хамрун с 1:0, като дълбоко в добавеното време се разписа Филип Кръстев, реабилитирал се максимално за пропуснатата дузпа в началото на международната битка. Така селекцията на Стоилов си направи идея по-лесен предстоящия реванш в София, където вече ще се разчита и на подкрепата от многобройната "синя" публика.

Михайлов: Хамрун ме изненада

Михайлов: Хамрун ме изненада

"Опитват се да играят"

След изминалите 90 минути на стадион "Та"али" чистосърдечно може да се съгласим, че очакванията за доста тежък мач се оправдаха. Колкото и неглижиран да беше тимът на Хамрун и с просто око се видя, че "спартанците" практикуват повече от приятен за окото футбол. Естествено, левскарите сами утежниха своята ситуация, тъй като пропуснатият наказателен удар от Кръстев в 11-ата минута можеше тотално да промени развоя на събитията. Вместо това Спартанс придобиваха сериозно самочувствие, с всяка изминала минута, и до настъпването на 95-ата едва ли е имало симпатизиращ на Левски, който да не е бил доволен и от потенциално 0:0 на рицарския остров.

Снимка 583147

Източник: levski.bg

Напоследък успехите на български футболен тим, било то национален или клубен, като гост, са си цяло събитие. Поради този факт, победата на Левски трябва да носи частично удовлетворение. Носителят на Купата демонстрира, че ще търси подобен резултат още от началните минути, когато наложи висока преса и видимо накара опонента си да се чувства доста неудобно на своя земя.

Пропуснатата дузпа уби част от "синия" ентусиазъм, като Хамрун разкри и някои слабости в защитата на столичани. Пред Михайлов се създадоха не толкова чисти, но напрегнати ситуации, при които едно грешно отиграване можеше да доведе и до инкасирането на нежелано попадение. Важното обаче е , че подобно на предходното гостуване на ПАОК, Левски премина с лекота критичните мигове и продължи да демонстрира своята футболна философия на терена. Тя най-вече бе изразена в постоянния контрол над топката и размяната на множество подавания, целящи да намерят пролука във вражеската отбрана.

Бари: Все още не сме се класирали

Бари: Все още не сме се класирали

"Знаехме, че ще ни е трудно"

Изненадващо или не, през изминалата вечер вековниците бяха идея по-опасни през центъра. Фланговете, където бяха Роналдо и Уелтън, този път не функционираха на максимални обороти, а Билал Бари сякаш се изгуби в стремежа си да се бори за всяка една топка около наказателното поле на Хамрун. Тежестта на мача отново изнесоха централните халфове. Двойката Георги Миланов - Филип Кръстев не спря да снове по протежението на цялото игрище. От тях идваше спокойствието при изграждането на защитата и креативността в създаването на офанзивни акции.

Специално трябва да отличим Кръстев, който се "спаси" с попадението си в последните секунди. При 0:0 Фуфу щеше да остане с горчив вкус в устата. Въпреки константното си добро представяне, грешка в мача срещу ПАОК, довела до гол и пропусната дузпа срещу Хамрун, едва ли щяха да се отразят по най-добрия начин на халфа. Както и самият Стоилов го похвали след мача обаче, Филип не спря да търси шанса за реабилитиране. Искаше да отбележи на всяка цена, а когато се трудиш достатъчно, идват и миговете на радост. Така се стигна и до вече дискутираната победоносна 95-ата минута. Общо взето, подобни попадения са патент на левскарите в Европа, като може да се върнем назад във времето, когато Емил Ангелов - Бабангида, разплака Динамо (Букурещ) с гол във финалните секунди.

Стоилов: Левски няма право да не вземе мач, трябва да играе гордо и да продължи в следващия кръг

Стоилов: Левски няма право да не вземе мач, трябва да играе гордо и да продължи в следващия кръг

"Когато си победил, домакинския мач може да изиграе лоша шега"

Успехът в Малта би трябвало да свали част от напрежението в "синия" лагер. От една страна провал далеч от "Герена" не се случи, както някои се надяваха, а с това се съхрани и реномето на Стоилов и компания. Отборът вече е достатъчно добре запознат с реалните възможности на Хамрун и ще има ясната представа как да му противодейства и за реванша.

Снимка 583148

Източник: levski.bg

Нека обаче дебело подчертаем, че нищо още не е решено, защото "спартанците" със сигурност умеят да играят бърз и офанзивен футбол, който при миг невнимание може да донесе много проблеми за Левски.

Пълен "син" стадион и ранен гол срещу Хамрун в София, сякаш ще са компонентите за окончателното елиминиране на малтийците от турнирната двойка. И докато времето до следващия сблъсък тече, може да обобщим, че непримиримият Левски се завърна в Европа, а с него и надеждите за рейд, който този път не би трябвало да бъде съпътстван от нови "географски открития".

Този период вече е история! Този Левски е отправил поглед към победоносното бъдеще!

Левски победи Хамрун Спартанс с 1:0 в Лигата на конференциите

Левски изкова инфарктна победа над Хамрун след здрава битка в Малта! Филип Кръстев - грешник и герой

"Сините" фаворити преди реванша