След няколко години на мъчително чакане, отборът на Левски се завръща в Европа. "Сините" имат подобаващ съперник за старта на кампанията си в Лигата на конференциите - гръцкият колос ПАОК. Двубоят между двата тима е с начален час 20:00 и ще се изиграе при огромен зрителски интерес по трибуните на "Георги Аспарухов".

Левски има наказание от УЕФА и част от сектор "В" ще бъде затворен, което се равнява на около 3000 места по-малко за двубоя.

ПАОК дава на 18-годишен да води атаката срещу Левски

ПАОК дава на 18-годишен да води атаката срещу Левски

Шестима нови дебютират за гръцкия колос

Наставникът на "сините" Станимир Стоилов има доста кадрови проблеми преди мача с гърците. Ивелин Попов и Цунами със сигурност пропускат срещата. Други трима важни играчи пък са с проблеми преди двубоя и към момента не е ясно дали някой от тях ще бъде възстановен. В последните часове преди първия съдийски сигнал ще се решава дали и кои ще могат да играят. Става дума за Илиян Стефанов, Андриан Краев и Келиaн ван дер Каап.

ПАОК също има своите проблеми и в последния момент контузия получи десният защитник Лефтерис Лирацис. Аут със сигурност е Янис Михалидис, а под въпроса са още Омар Ел Кадури и Нелсон Оливейра, които в последните дни се подготвят по индивидуална програма.

Станимир Стоилов: Дано хората си тръгнат доволни от представянето ни срещу ПАОК

Станимир Стоилов: Дано хората си тръгнат доволни от представянето ни срещу ПАОК

Старши-треньорът разкри за още футболисти, които пропускат утрешния мач

Вече е ясно и какво следва за победителя от битката между двата тима. Тегленият преди няколко дни жребий в Нион определи в следващия кръг да играе с продължилия напред измежду Вележ Мостар от Босна и Хамрун Спартанс от Малта.

Откакто съществува практиката на УЕФА да прави жребии за следващ кръг, докато предишният още се играе, никога не се е получавало Левски да елиминира по-силен отбор от себе си и да му вземе коефициента, за да си осигури далеч по-удобни съперници.

Михайлов: Трябва да играем на максимум

Михайлов: Трябва да играем на максимум

Ето подробности

Главен съдия на срещата е французинът Жереми Пиняр.