Черно море ще играе директен мач за място в Лига Европа, след като "моряците" стигнаха до драматично 2:2 при реванша с Локомотив (Пловдив).

Крайният победител бе излъчен след продължения, а утре ще стане ясно срещу кой ще се изправят варненци - Левски или Берое, в битката за евроквота. Варненци имаха преднина от един гол след първия мач на "Тича", спечелен с 2:1.

Още в първите секунди след съдийския сигнал на Никола Попов на "Лаута", домакините натикаха съперника в собствената му половина, като не му позволяваха да разиграва.

Локомотив (Пловдив) - Черно море 2:2, играят се продължения!
на живо

Локомотив (Пловдив) - Черно море 2:2, играят се продължения!

Пред Илиев има само една дилема

Не бяха изминали и 5 минути, когато те можеха да открият, но удар на Банович с глава при центриране от корнер бе спасен от Макенджиев.

Локомотив обаче нанесе своя удар в 12-ата минута!

Центриране от левия фланг, вътре в наказателното поле, бе използвано от Филип Михалевич, който на близката греда засече топката - 1:0 за "смърфовете"!

Последваха нови опасни атаки на домакините, а с оглед събитията на терена бе въпрос на време пловдивчани да удвоят преднината си. И това се случи минути преди края на първото полувреме!

Нова атака, преминала отляво в наказателното поле, завърши с пас към Михалевич, който от точката на дузпата прати топката под плонжа на Макенджиев за 2:0 - резултат, при който двата отбора се оттеглиха на почивка.

Втората част започна с една промяна за "моряците" - Георги Божилов замени младия Мартин Минчев, а рокадата повлия положително на играта в състава на Илиан Илиев.

Илиан Илиев: Не очаквахме отборът на Локомотив да е толкова агресивен

Илиан Илиев: Не очаквахме отборът на Локомотив да е толкова агресивен

"Разделихме си по две полувремена", смята треньорът на Черно море

Гостите упражхина натиск, пресирайки съперника високо пред наказателното му поле, а с течение на времето се видя, че отборът на Илиан Илиев е по-добре подготвен физически. Последва още една смяна, която в хода на двубоя се оказа от значение за крайния изход - Марек Кузма замени Ради Василев, а минути след това чехът бе в центъра на вниманието.

Нападателят се възползва от несигурна намеса на вратаря Милина след удар на Ндонгала извън наказателното поле, топката срещна гредата, а Кузма намали на 2:1!

Натискът продължи, а варненци добиха още по-голяма увереност след попадението. Нещо повече - в добавеното време на редовните 90 минути те можеха да ликуват! Ндонгала овладя добре топката в наказателното поле, прехвърли технично вратаря, но Стивън Езе изчисти от голлинията!

Стивън Езе: Духът ни падна след първия гол, не знам дали ще остана в Локомотив

Стивън Езе: Духът ни падна след първия гол, не знам дали ще остана в Локомотив

"Вдигнахме нивото си значително", заяви защитникът

В ответната атака обаче се стигна до фаул за "смърфовете", при който Симеон Райков нацели напречната греда, за което повлия и намесата на Макенджиев!

Така срещата влезе в продължения, по време на които пролича най-много по-доброто физическо състояние на варненци. Развръзката дойде в края на първото продължение!

Центриране почти от аутлинията на Георги Божилов намери Даниел Димов на далечната греда, а последният с глава вкара за 2:2, пращайки Черно море на бараж за Лига Европа.

Бруно Акрапович: Първото ни полувреме беше демонстранция на модерния футбол

Бруно Акрапович: Първото ни полувреме беше демонстранция на модерния футбол

"Играчите показаха, че може да се разчита на тях", заяви треньорът на Локомотив