Локомотив (Пловдив) отпадна от Лига Европа с високо вдигната глава. "Черно-белите" загубиха и реванша от третия предварителен кръг на турнира срещу Страсбург с 0:1 като гост. Така елзасци продължават напред с общ резултат 2:0 и в плейофите преди груповата фаза ще спорят с Айнтрахт (Франкфурт). 

Единственият гол в мача вкара Кевин Зои в 7-ата минута. "Смърфовете" имаха своите шансове и в този мач, но Бирсент Карагарен и Стивън Езе не успяха да се разпишат. В самия край гол на Ален Ожболт бе отменен справедливо заради засада.

Срещата започна с домакински натиск, който в 7-ата минута доведе до гол. Димитър Илиев сбърка при изнасянето на топката, Лиенард отне кълбото и намери Кевин Зои отдясно в наказателното поле. Фланговият футболист с удар по диагонала матира Мартин Луков за 1:0. 

В 21-ата минута Парвиз Умарбаев намери Анте Аралица в центъра на терена. Хърватинът напредна и опита удар, който мина над вратата. 

Страсбург - Локомотив (Пловдив), на живо
на живо

Страсбург - Локомотив (Пд) 1:0, ранен гол за елзасци

"Смърфовете" в жестока битка за място в плейофа за влизане в групите на Лига Европа

След половин час дойде и най-добрата възможност за "смърфовете" през първото полувреме. Петър Витанов с външен фалц изведе Бирсент Карагерен отдясно. Крилото пробва удар от границата на наказателното поле, който бе слаб и не затрудни Матс Селс.

В 36-ата минута голмайсторът Зои пропусна да се възползва от грешка на Стивън Езе, стреляйки в аут. 

В 52-ата минута шут на Бенжамен Корне не намери очертанията на вратата. В тези минути Страсбург вдигна оборотите. В 55-ата минута удар на Зои мина над вратата.

Снимка 438806

Източник: Twitter

Минута по-късно Момчил Цветанов можеше да си вкара автогол. Фланговият футболист опита да изчисти центриране на Корне, но насочи топката към вратата на Луков. Вратарят обаче внимаваше и изби в корнер. След неговото изпълнение Ламин Коне стреля опасно над вратата с глава.

В 61-ата минута Нуно да Коща бе намерен от Зои в наказателното поле, но силният му удар мина над вратата.

Две минути по-късно Стивън Езе пропусна отлична възможност да изравни резултата. Нигериецът бе забравен на далечната греда след центриране от пряк свободен удар, но с глава не намери очертанията на вратата. 

В 75-ата минута шут на Умарбаев бе блокиран от играч в синьо. 

Снимка 438809

Източник: Twitter

Три минути по-късно Мохамед Симакан надскочи Цветанов в наказателното поле, но ударът му с глава мина покрай вратата.

В 89-ата минута гол на Ален Ожболт бе отменен. Първоначално Георги Илиев получи топката на дъгата на наказателното поле и нанесе удар, който Селс спаси. Кълбото отново попадна в халфа, който намери словенския нападател. Той прати топката във вратата, но бе в положение на засада.

До края на двубоя не се случи нищо запомнящо се и Локомотив приключи участието си в Лига Европа през този сезон.