Лудогорец се класира на 1:4 финал за Купата на България след победа над Берое с дузпи! Срещата завърши при равенство 1:1 в редовното време, а в продълженията двата отбора така и не успяха да си отбележат попадение, с което да избегнат т.нар. рулетка. 

Разградчани бяха в експериментален състав, като в стартовите 11 започнаха играчи, които рядко получават шанс за изява, каквито са Ковачев и Василев. Берое също бе без някои основни фигури, сред които Педро Еуженио и Мартин Камбуров, като първият бе на пейката.

Двубоят започна с натиск на домакините, които имаха на два пъти шанс да поведат в резултата, но удари на Жоао Паоло бяха спасени от Душан Перниш.

Лудогорец - Берое 1:1, дузпи ще решат мача!
на живо

Лудогорец - Берое 1:1, дузпи ще решат мача!

Двата отбора ще определят последния 1/4 финалист за Купата на България

Противно на логиката и развитието на двубоя, Берое първи вкара гол!

Той дойде в 24-ата минута, когато центриране от корнер бе засечено от Камен Хаджиев с глава за 1:0!

Лудогорец мигновено настъпи газта и можеше да изравни чрез Мисиджан, но холандецът на два пъти пропусна да се разпише от удобна позиция.

Все пак разградчани възстановиха паритета след спорна дузпа!

В 35-ата минута Густаво Кампаняро падна в наказателното поле, а повторенията показаха, че аржентинецът търси умишлено контакт с Камен Хаджиев, който бе минимален.

Зад топката застана потърпевшият, който не сгреши за 1:1!

Снимка 320112

Източник: LAP.bg

Малко след това Мисиджан бе изведен по перфектен начин след многоходова атака с по едно докосване, но холандецът отново не успя да порази целта.

През втората част картината бе сходна - Лудогорец натискаше и търсеше гола, докато Берое се бранеше и разчиташе на контраатаки. В игра за разградчани се появиха Кешеру и Анисе, а румънецът можеше да се разпише с глава, но топката премина до гредата при центриране на Ковачев.

Пропуските на Мисиджан продължиха, а Ковачев бе сторил същото малко преди това, останал сам срещу Перниш в наказателното поле.

В края на двубоя двата отбора си размениха по няколко опасности.

Пред вратата на Лудогорец Карачанаков пропусна страхотен шанс, а Жоао Паоло и Кешеру запариха ръкавиците на Перниш, който обаче бе заключил вратата, казано на футболен жаргон.

Снимка 320113

Източник: LAP.bg

Лудогорец поиска втора дузпа за игра с ръка на Павел Виданов, но такава не бе отсъдена, макар че бе видима!

В двете продължения по 15 минути шампионите нацелиха на два пъти гредите чрез друга резерва - Марселиньо, както и чрез Мисиджан, които пробваха да вкарат с удари извън наказателното поле.

Минута преди края Густаво Кампаняро също стреля силно от дъгата пред наказателното поле, но Перниш за пореден път спаси и така дойдоха дузпите!

При тях играчите на Лудогорец показаха повече устойчивост и майсторство, и закономерно спечелиха с 4:3! Пропуск от бялата точка за "орлите" направи единствено Александър Василев, докато за Берое сгрешиха Мартин Райнов и Павел Виданов.

В неделя Лудогорец приема Левски в мач от 14-ия кръг на Първа лига, а със сигурност "сините" са доволни от дългата битка на разградчани днес...