Мартин Димов е новият мениджър "Информационна сигурност" на българската IT компания Мнемоника. Той има повече от 14 години опит в областта на информационните технологии, 10 от които е работил по прилагането на решения за технологична защита на бизнеса.

Участвал е в редица IT проекти за анализ и оценка на сигурността на информационните системи. Проектите са реализирани за банкови институции в България, фирми от сектора на услугите, производствени предприятия и др.

Присъединява се към Мнемоника преди 4 години. Преди това е работил в HP Enterprise като Network Solution Designer. Завършил е специалност "Телекомуникации" с професионална квалификация "Инженер по комуникации" в Техническия университет - София. Има редица сертификати от водещи технологични компании, сред които CISCO, McAfee, F5 Networks, F-Secure, Forcepoint и др.

"Мартин изгради опит във внедряването на комплексни решения за ИТ сигурност според индивидуалните нужди на клиента. Той има принос и към прилагането на решения за мрежова сигурност и реализацията на мащабен проект за киберсигурност. С Мартин като мениджър "Информационна сигурност" Мнемоника ще продължи да бъде доверен партньор, доставящ надеждни решения", коментира изпълнителният директор на Мнемоника Вихрен Славчев.

Мнемоника е българска IT компания, утвърдена като надежден доставчик на решения за информационна сиурност и регулаторна съвместимост. Тя предлага облачни технологии и виртуализация, съхранение и обработка на данни, управлявани услуги и ИТ аутсорсинг. Основният ѝ офис е в София, има офис и във Варна. Сред клиентите ѝ са 10-те най-големи финансови институции, както и водещи телекоми в България. От основаването си през 2009 г. Мнемоника има повече от 1000 успешно реализирани проекта за над 200 клиента у нас и в чужбина.