От началото на месец юли телекома Vivacom ще има нов IT директор. Росен Тончев поема официално ръководството на дирекция "Информационни технологии" в компанията, съобщи днес телекомуникационният оператор.

Росен Тончев е завършил специалност Информационни технологии в Софийски университет "Св. Климент Охридски" и изминава целия си професионален път във Vivacom.

Той започва своето кариерно развитие като стажант преди 16 години. По време на професионалния си път във Vivacom заема различни експертни, а впоследствие и мениджърски позиции, като устойчиво развива своите експертни и ръководни качества.

Дирекция "Информационни технологии" на компанията има за цел да развива своевременно иновативните проекти на оператора, които да носят допълнителна стойност на партньорските взаимоотношения с бизнес клиентите и за реализацията на бизнес идеите на компанията.

Сред основните приоритети на новия IT директор е повишаване на ефективността на дирекция "Информационни технологии", което да допринесе за задържането на лидерските позиции на телекома на пазара.