Пoртланд Трейл Блейзърс победи като Денвър Нъгетс със 100-96 и се класира за финал в Западната конференция на НБА. Мачът беше седми в серията и беше ниско резултатен за стандартите на лигата.

Денвър Нъгетс - Портланд Трейл Блейзърс 96-100 (29-17, 19-22, 24-32, 24-29)

Домакините започнаха по-силно и поведоха с 29-17 след първата четвърт. В 17-ата минута резултатът набъбна на 39-22. Играчите от Портланд стреляха много слабо, но постепенно СиДжей Маккълм поведе съотборниците и към обрат.

Голдън Стейт без Дюрант пречупи Хюстън и е финалист на Запад

Голдън Стейт без Дюрант пречупи Хюстън и е финалист на Запад

Стеф Къри поведе Воините за победа в Тексас

Постепенно те обърнаха резултата и в края на срещата поведоха със 7 точки. Нервните последни минути намалиха разликата на 1 точка, но Маккълъм вкара решителни кошове. Той завърши с 37 точки. Деймиън Лилард остана само с 10 точки, но негова тройка в последните минути имаше много голямо значение.

Никола Йокич наниза 28 точки за домакините. Сръбският център беше пазен много здраво и в края не можа да завърши важни атаки. Джамал Мъри беше под обичайния си стандарт. Домакините не отбелязаха нито една тройка в целия мач.

Портланд ще спори с шампиона Голдън Стейт Уориърс. "Войните" от Оукланд са фаворити, независимо от контузията на Кевин Дюрант.

Снимка 422938

Източник: GettyImages