43.6% от хората ще гласуват на местните избори на 29 октомври и вече са решили за кого. 10.1% са заявили, че ще гласуват, но все още знаят за кого, 15.8% още не са решили дали ще гласуват и 27.8% заявяват, че няма да гласуват на местния вот.

Данните от проведено в София проучване на Центъра за анализи и маркетинг в началото на кампанията представи Юлий Павлов на пресконференция в БТА.

Той смята, че между 350 - 400 000 души ще бъдат тези, които ще гласуват на местния вот в столицата. Никой няма да има мнозинство сред общинските съветници и това ще е проблем, независимо кой ще стане кмет на София, посочи Павлов.

35% от запитаните смятат да гласуват за коалицията "ПП, ДБ и Спаси София", 25.1 са готови да дадат гласа си за коалиция ГЕРБ/СДС, 12.2% - за БСП, 9.8% биха гласували за "Възраждане", за ИТН биха дали вота си около 2.8% и за коалиция "Консервативно обединение на десницата" (КОД) - 2.4%.

За Борисов ще е успех, ако ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС имат мнозинство на местния вот

За Борисов ще е успех, ако ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС имат мнозинство на местния вот

Борисов иска редовно правителство, без да се допуска хаос в общините

При въпрос с имената на кандидатите резултатите малко се различават - 33.8% от запитаните смятат да гласуват за Васил Терзиев, 23.7% за Антон Хекимян, 13.8% биха гласували за Ваня Григорова, 10.2% биха дали гласа си за Деян Николов, 4.6% за Вили Лилков и 3.0% от анкетираните биха посочи Ивайло Вълчев за кмет на София.

Ако има балотаж на местните избори, 55.7% биха гласували за Васил Терзиев, а 40.3% - за Антон Хекимян.

Припомняме, че по данни на Централната избирателна комисия (ЦИК) активността на последните местни избори през 2019 г. е била 40.02%.

Пеевски не смята, че местните избори ще влияят на управлението

Пеевски не смята, че местните избори ще влияят на управлението

ДПС няма да е балансьор за отношенията между ПП/ДБ и ГЕРБ

Проучването на Центъра за анализи и маркетинг обхваща и проблема с Паметника на Съветската армия. 22.0% смятат, че е по-добре МОЧА да бъде разрушен, докато 27.8% смятат, че е по-добре да бъде преместен в музей. 30.7% от запитаните са на мнение, че е по-добре МОЧА да си остане на мястото, докато 19.5% няма категорично мнение.

анкета

За кого ще гласувате в София?

Виж резултати

Антон Хекимян 16.5%

Ваня Григорова 24.5%

Васил Терзиев 24.4%

Вили Лилков 10.4%

Деян Николов 7.5%

Ивайло Вълчев 5.9%

Карлос Контрера 10.8%

Манолова иска от съда да спре обследването опасен ли е МОЧА

Манолова иска от съда да спре обследването опасен ли е МОЧА

За целта тя входира съответните документи в съда