Депутатът от ДПС Делян Пеевски не се притеснява, че местните избори ще окажат влияние на управлението, защото местната власт и централната са различни.

За отношенията между ПП/ДБ и ГЕРБ ДПС няма да е балансьор, но ще е такъв за евроатлантическия път на страната и за важните неща, обясни Пеевски пред журналистите в Партийния дом, след като в последните седмици се превърна в своеобразен говорител на партията.

На 6 октомври ще е първото гласуване на промените в Конституцията, но на практика заради липсата на голямо мнозинство същинското гласуване ще е на 6 декември, на 13 декември ще има комисия за изменение на Основния закон, на 14 декември ще е второ четене, а на 15 декември ще е третото гласуване на Конституцията.

Пеевски: ДПС не е в коалицията, новата Конституция - декември

Пеевски: ДПС не е в коалицията, новата Конституция - декември

Всичко го правим, защото това е едно евроатлантическо правителство и това е правилното за България

Всяка църква ни е важна, отговори той на въпрос защо му е важна Руската църква. Пеевски повтори категорично тезата си от вчера, че храмът трябва да бъде отворен.

Делян Пеевски коментира и предложението за даване на дефектирали ракети за C-300 на Украйна, за което от БСП преди това поискаха за пореден път оставката на военния министър Тодор Тагарев. Според него не е ясно защо БСП създава напрежение по темата.

Нищо кой знае колко по-различно не предоставяме на Украйна. С това становище излезе депутатът Делян Пеевски пред медиите в Партийния дом. Няма нищо супер интересно в това, заяви той като подчерта, че ще дадем дефектни ракети.

ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС внесоха проекта си за промени в Конституцията

ПП/ДБ, ГЕРБ и ДПС внесоха проекта си за промени в Конституцията

И трите политически сили са се обединили около идеята 24 май да замени 3 март като национален празник