Движението за права и свободи не е част от коалиция с ГЕРБ и ПП/ДБ, а само подкрепя евроатлантическото правителство, което е нещото, правилно за страната. Така отговори на въпрос на News.bg в кулоарите на Партийния дом народният представител от ДПС Делян Пеевски. Коментарът му е продължение на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от вчера, че ДПС фактически е част от "некоалицията".

Коалиция няма, както виждате. Г-н Борисов каквото ви е казал преди малко - те (ГЕРБ и ПП/ДБ) работят заедно по големите теми, ние също подкрепяме по определени теми. Стабилизиращата роля на ДПС никой не я отрича, това го каза г-н Христо Иванов и г-н Борисов. Всичко го правим, защото това е едно евроатлантическо правителство и това е правилното за България.

Пеевски коментира и предложението на БСП за връщане на забраната за внос на украинско зърно и хранителни стоки. 

"Всеки има право да прави своята политика, ДПС каквото имаше, вече го гласува в зала. Поздравявам правителството, че вчера се разбраха (със земеделците), взеха разумни решения."

Пеевски добави - днес се очаква да бъде подписано финалното споразумение между кабинета и фермерите.

По друга важна тема - предстоящото гласуване за промени в Конституцията, народният представител заяви: "Всичко е изчистено по темата, на 6-и следващия месец ще има първо гласуване... на 6 ноември  второ гласуване, на 7 декември трето и ще имаме нова Конституция."

Христо Иванов: Не сме в коалиция с ДПС, единствено имат стабилизиращо участие

Христо Иванов: Не сме в коалиция с ДПС, единствено имат стабилизиращо участие

ДПС сами си дефинираха своята роля - подкрепа на конкретни политики