БСП и тази седмица иска оставката на военния министър Тодор Тагарев.

В сградата на Партийния дом Атанас Зафиров обвини министъра, че се опитва да извърши поредното национално предателство. Управляващите имат намерение да дарят последната останала надеждна защита на небето над София и над ядрената централа, а именно зенитно-ракетните комплекси С-300 на Украйна под формата на боеприпаси, изтъкна червеният депутат.

Припомняме, че дарението на дефектни боеприпаси бе тема по-миналата седмица в Народното събрание, когато я коментира и председателят на военната комисия. Едновременно с това въпросът дали ще даряваме зенитно-ракетните комплекси С-300 се поставя за пореден път от страна на социалисти и министър Тагарев винаги е отговарял отрицателно. 

Тагарев не брои колко пъти му искат оставката, но не я дава

Тагарев не брои колко пъти му искат оставката, но не я дава

Той би го направил само, ако загуби доверието на партиите от управлението

Според Атанас Зафиров днес първо ще подарим боеприпасите, а после ще подарим и комплексите. Не са ясни мотивите за това намерение. На депутатите било обяснено, че ще дарим боеприпаси с дефекти, които украинската страна може да вкара в употреба.

Защо Украйна има този капацитет, а защо България го няма, недоумява Зафиров. Той е недоволен и че дарението се вкарва като решение на парламента. Наясно ли е премиерът какво се случва, кой носи политическата отговорност, пита червеният депутат. България се превръща в държава, в която не се знае кой взема решенията и кой носи отговорност, по мнението му.

Кога най-после министър Тагарев ще си подаде оставката за нещата, които върши, настоя социалистът. Много отговори очакваме, заяви Зафиров. 

Миналата седмица от БСП пак поискаха оставката на военния министър, като с днешното искане стават четири седмици поред, в който правят това по различни поводи.