Военният министър проф. Тодор Тагарев няма да подаде оставка, въпреки призивите за такива от парламентарно представените партии заради обезвредения дрон с бомба край Тюленово. Пред БиТиВи Тагарев заяви, че не е броил колко пъти му искат оставката, но може би се случвало поне 3-4 пъти в седмицата заради неговата политическа позиция.

Той би подал оставка само, ако загуби доверието на партиите от управлението.

Тагарев заяви още, че не може да се твърди на кого точно е дронът - на Русия или на Украйна. По-вероятно е да е украински дронът, но не е преднамерено действието срещу България, увери военният министър. И добави, че структури на Министерство на отбраната поддържат връзка с техни украински колеги във връзка със случая.

"Никой няма да тръгне да обезврежда боеприпаси пред нощта", уточни Тагарев и добави, че кадърът с обезвреждането на дрона от мъж по потник не е унижаваща за българската армия. Той даде пример, че ако такъв дрон тип бомба е имало около Министерски съвет и Партийният дом тогава щяло да има осветление и да се отцепи районът, за да може екипите да работят. Не каза обаче дали обезвреждането на такава бомба щяло да стане в 11 ч. на следващия ден или веднага през нощта.

Тагарев иначе вярва на ДАНС и тяхното мнение да експулсират трима руски свещеници заради шпионажа в полза на Русия.

Според него е нормално съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов да поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев заради политическите му изказвания.

Военният министър Тодор Тагарев увери, че говори доста добре с президента Румен Радев като направили няколко професионални срещи за модернизацията на армията. Той добави, че не всички доставки за армията включват скандал, но интересите са огромни.

И вчера Тагарев да бе подал оставка, пак е късно за Нинова

И вчера Тагарев да бе подал оставка, пак е късно за Нинова

Потникът, цигарата и Тагарев са вредни за националната сигурност