Български национален съюз - Гвардия с лидер Боян Расате ще бойкотира евроизборите, но ще се яви самостоятелно на изборите за парламент.

Димитър Попов от предизборния щаб, аргументира тази позиция с целите и идеите, които си поставя партията.

„Винаги сме защитавали, че първо трябва да бъдем българии после европейци. Ако вкараме депутат в ЕП, няма да помогнем много на България", посочи Попов и допълни, че всички избрани до този момент в ЕП показват именно това - че не работят реално за интересите на българския народ.

„Мисля, че позицията, която изразяваме е адекватна и наложителна", допълни Попов и представи поименно с цялата им биография членовете на предизборния щаб.

Лидерът на БНС Боян Расате коментира промените изборното законодателство, гласувани преди дни от парламента. По думите му всеки един разбира каква е целта на народните представители - „да се поставят в привилегировано положениеспрямо новите партии, т.е. спрямо нашата", посочи Расате и допълни:

Има обща мафия, с общи интереси, която води против интересите на българския народ, но. Ще приемем без да се оплакваме и без да се оправдаваме."

Лидерът на БНС каза още, че именно заради това партията му няма да прави безпринципни конюнктурни коалиции. Въпреки това Расате покани „неопетнени организации от целия политически сектор - както от крайно дясно, така и от крайно ляво" да се присъединят към патриотите.

По думите му некомпрометираните си дават сметка, че в" днешното време е безкрайно глупаво да се делимна червени, сини, леви или десни". Довят се различни разговори, но конкретни имена на партии или организации Расате не посочи.
Той открои и трите основни стълба на кампанията - държавност, здравеопазване и образование.
„Винаги сме защитавали идеята на възстановяването на българската държава, грижата за сегашните и бъдещите поколения и образованието. Затова и нашето лого ще бъде: „20 години стигат. Време за обединение. Разплата", посочи Боян Расате. 

Реално тойотрече БНС да желае да участва в коалиции, като отправи покана към всички неопетнени организации и партии.
Едновременно с това каза, че "техни противници" са всички управлявали и упрвляващи България до този момент.