До 18.00 часа днес полицията е издала 228 удостоверения за гласуване.

Заместник-директорът на националната полиция комисар Томи Илиев допълни, цитиран от БТА, че и към момента изборният процес в страната преминава нормално, без сериозни инциденти.

В три различни града председатели на секционно-избирателни комисии са поискали съдействие на полицията заради непристойно поведение на гласоподаватели. Случаите са в Русе, Мездренско и Видин.

В Русе около 12.30 ч. на обяд е съставен акт на заведение, в което се е предлагало алкохол.

От полицията посочват, че в избирателната комисия във Видин има подадени три жалби - 2 заради разлепени плакати и една заради агитация.

В 85-та секционно-избирателна комисия в Асеновград пък около обяд гласуването е било спряно заради открита марка върху бюлетините. Те са били подменени и в 13.50 ч. гласуването е продължило.

В село Чернодъб, в района на граничен полицейски участък в Свиленград, е заловен чужд гражданин без документи, който се опитал да влезе незаконно в страната от Турция. Чужденецът обяснил на полицаите, че е руснак.

Междувременно двама души са задържани на ГКПП на летището в София и един на ГКПП Стрезимировци заради опит да преминат през границата с фалшиви паспорти.

След приключването на изборния ден органите на реда ще контролират и ще съпровождат колите на секционните избирателни комисии, в които ще бъдат протоколите от преброените гласове.