24 са общо глобените народни представители за неносене на маски. Засега те са глобени с по 300 лева, защото това им е било първо нарушение.

До края на седмицата от РЗИ са си поставили срок да връщат всички актове на нарушителите. Актовете се връчват лично. Всеки, който не е съгласен с глобата си може да я обжалва.

Атакистът Павел Шопов чака в зала Запад в НС, където са изолирани медиите, служителите на РЗИ, които да му връчат акт за не носене на маска.

Припомняме, че вчера в парламента се разигра скандал по темата. Било му казано, че актът ще му бъде връчен в 9.30.

По негова информация актове трябва да бъдат връчени и на другите депутати нарушители. Вчера председателят на парламента Цвета Караянчева сезира РЗИ за депутати, които не спазват разпоредбите.

От ДПС нямат глобени. 

Депутатите се скараха да носят или да не носят маски

Депутатите се скараха да носят или да не носят маски

Караянчева сезира РЗИ за двамата депутати

Шест депутати от ГЕРБ и трима от ОП за получили констативни протоколи от РЗИ, че не са носили предпазни маски. По непотвърдена информация инспекторите не са били допуснати в стаята на ПГ на БСП и не са успели да връчат актовете.

Красимир Велчев потвърди пред медиите за глобените гербери. Подписали са си актовете, не знам каква е стойността, те ще я определят, обясни той. Който е сбъркал ще си понесе отговорността, подчерта той.

Андон Дончев от "Воля" също е санкциониран. 

Миналата седмица Столичната здравна инспекция издаде констативен протокол за установени нарушения в сградата на Народното събрание, когато много депутати и помощен персонал не спазиха мерките, въпреки подсещането от предния ден на същите инспектори.

По повод заповедта за носене на маски на закрити места и премиерът Бойко Борисов получи глоба, тъй като влезе в църквата в Рилския манастир без маска. 

Носят ли се маски в парламента?

Носят ли се маски в парламента?

Кадрите говорят сами