24-ти ден на антиправителствени протести у нас. Традиционно в София недоволстващите се събраха в Триъгълника на властта. Остава блокирано и кръстовището на "Орлов мост", където вече трети ден е разположен палатков лагер, припомня бТВ.

Денонощие вече продължава и блокадата на пътя Стара Загора - Хасково. В опит да спрат движението на АМ "Тракия", протестиращи бяха спрени от полицията. Във Варна беше проведено и автошествие.

По-малко полицаи на протестите заради заразени с коронавирус

По-малко полицаи на протестите заради заразени с коронавирус

По 5-6 случаи на ден има в СДВР

От палатковия лагер до президентството заявиха, че блокадата няма да бъде вдигната, докато премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев не подадат оставки.

По бул. "Дондуков" може да се преминава. Няма засилено полицейско присъствие, обстановката е спокойна, отбелязва БНР.

Командироват полицаи от страната за охрана на протестите в София
Обновена

Командироват полицаи от страната за охрана на протестите в София

Причината увеличения брой случаи на заразени полицаи

"Удържахме на вятъра и на дъжда и това пък, ако ни плаши, абсурд. Оставка на цялото правителство, а не рокади в правителството. Не съм доволен от корупцията. Това е най-тежкият им грях, освен всички останали...Искаме оставка на Бойко Борисов, на Гешев и тогава ще си тръгнем оттук, за да започнем да градим една нова България, България на Левски, чистата и свята република каквато след него за съжаление не е имало...Докато не подадат оставка и Гешев и правителството, бих добавил и Кошлуков", заявиха пред БНР протестиращи в т.нар. Триъгълник на властта.

Затворен от протест е пътят Стара Загора – Хасково
Обновена

Затворен от протест е пътят Стара Загора – Хасково

"Нашата държава твърде дълго вървя назад и ние повече път назад нямаме"

По-рано оттам на автошествие до къщата на Бойко Борисов в Банкя поеха с развети черни знамена майки от гражданската инициатива "Системата ни убива".

Палатков лагер продължава да блокира и движението през Орлов мост.

Около 20 души се включиха в антиправителствения протест в Пловдив. Протестиращите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите се събраха пред Община Пловдив и издигнаха плакати "Заедно сме сила" и "Ние сме България".

"Искаме оставка на правителството. Искаме оставка на главния прокурор Иван Гешев. Искаме предсрочни избори. Искаме машинно гласуване", обясниха протестиращите.

За 6 август в града се готви голямо шествие.

За пореден път протест се проведе днес и във Варна.

Блокирано е движението на кръстовището пред сградата на община Варна.

Участниците в обичайното шествие все още се събират.

Към гражданите се обърнаха някои от протестиращите - те се изказаха за смяна на системата. Тази власт не трябва да провежда избори според тях. Оставка на Гешев и на правителството на мафията бе поискано звучно с мегафон и шествието тръгна към Катедралата.

Новият призив е "Варна, събуди се!"

И тази вечер, както снощи, протестът в Благоевград завърши с блокиране на движението по бул. "Ал. Стамболийски" в района на "Младежкия дом", чрез последователно "щафетно" преминаване по пешеходната пътека. Протестиращите не искаха да злоупотребяват с търпението на очакващите да преминат в автобус на градския транспорт граждани, затова преди движението да бъде възстановено, най-малкият съзнаващ случващото се участник в протеста - момиче на прага на тийнейджърската възраст - се извини на чакащите и им благодари за проявеното разбиране.