Пет са имената на кандидатите за президент, които ГЕРБ обсъжда към този момент.

ГЕРБ има своята идентичност и история и е логично партията да участва самостоятелно на тези избори, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 170 дами по време на Третата политическа академия на Жени ГЕРБ, която се провежда във Велико Търново.

Цветанов увери, че в ГЕРБ много сериозно се подготвят за предстоящите президентски избори, за да бъде предложението ни работещо и да удовлетвори потребностите на всички български граждани. 

Плевнелиев мълчи за нова президентска кандидатура

Плевнелиев мълчи за нова президентска кандидатура

За вицепрезидента Попова животът не е до 2016 година

По думите му, всеки, който има необходимите качества и покрива конституционните изисквания, може да бъде разглеждан като потенциален кандидат за президент. „Мога да заявя категорично, че след като бъде избран за президент, той ще бъде президент на всички българи", коментира Цветан Цветанов.

Според Цветанов не е необходимо имената да бъда оповестявани публично, защото все още няма окончателното решение кой кандидат и коя кандидат-президентска и вицепрезидентска двойка ще бъде представена на обществеността.