50 на 50 е шансът за правителство с първия мандат. Нужен е лидерски разговор за целта. Това заяви в предаването "120 минути" по бТВ Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тогава няма да има значение с кой мандат ще е правителството и кои министри ще участват, коментира Атанасова.

ГЕРБ иска редовно правителство и споделена отговорност, подчерта още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

"Не знам на каква логика почива твърдението, че спечелилата изборите политическа сила няма право да потърси подкрепа от втората или от други политически формации, а втората има право да търси подкрепа от всички, от когото реши", коментира тя.

Ако не постигнат договореност за правителство с "Продължаваме промяната - Демократична България" за първия мандат, за ГЕРБ-СДС има и други варианти - да търсят подкрепа от други политически формации, извън ПП-ДБ.

От своя страна Лена Бориславова посочи, че 620 000 техни избиратели са казали, че не искат повече управление на ГЕРБ. Затова ние не можем да подкрепим първия мандат на ГЕРБ, категорична бе тя.

"Няма как сами да реализираме правителство. Така, че разговорите с колегите са логична стъпка и ние трябва да намерим решение", заяви Бориславова.

"Виждаме призив от страна на ГЕРБ, че те искат да имат признание, да получат уважение, а в същото време продължават с упреци за бюджет, който самите те са гласували", критикува тя.

Тя заяви, че в парламента трябва да се говори за политики и за приоритети, а взаимните нападки не помагат на никого.