Смятаме за нас да гласуват български граждани и от никого да не вземаме гласове, заяви Валери Жаблянов след подаването на документите пред изборната администрация. Левицата в България понесе тежки удари в последните години, изтъкна още той. Новото ляво обединение е убедено, че ще помогне за нейното парламентарно представителство.

Икономическата криза е изключително дълбока, смята още Валери Жаблянов. Тази криза засягала всички български граждани и най-вече тези, които се издържат от заплата. Левицата имала място в защита на този интерес. Не може кризите да се стоварят, по мнението му, върху работещите българи.

По думите на Жаблянов левите гласове били отблъснати, преди да бъдат разединявани, и се надява левите гласове да имат възможност да гласуват, а да не им се налага да гласуват аварийно за други партии, защото БСП не отговаряла на представите им.

И БСП обяви, че разширява коалицията

И БСП обяви, че разширява коалицията

Не се посочват имената на партиите и движенията

Припомняме, че всички познати имена, които формират Левицата са били членове и представители на БСП в даден период. Мая Манолова и Татяна Дончева са били и остриетата на партията в парламента. Те обявиха обаче отново политически амбиции през уикенда и сформирането на нова лява формация. Самият Валери Жаблянов бе изключен в събота от Конгреса на партията, заедно с още 12 делегати.