Структурите на седем партии в Гурково са подали жалба до областния управител на Стара Загора Ива Радева срещу заповед на кмета на общината Мариан Цонев от ДПС, с която изборна секция е преместена от центъра на града в ромската махала. Жалбата е подписана от общинските ръководства на "БСП за България", ГЕРБ, "Продължаваме Промяната" (ПП), "Възраждане", "Има такъв народ" (ИТН), "Демократична България" (ДБП и ВМРО. Според тях заповедта на кмета (№ 3-273/ 29.08.2023 г.) не е мотивирана и за няма основание за преместването на секцията, съобщиха от БСП-Стара Загора.

"Идеята, според всички нас, е само една - да се възпрепятства по всякакъв начин гласуването от страна на българските граждани и данъкоплатци в полза на контролиран и платен вот. Очаква се членовете на СИК, застъпници, упълномощени представители на партии и наблюдатели да имат проблеми от същото естество", се казва в жалбата, внесена на 30 август 2023 г., с номер АК-02-10 - [19].

Ръководствата на седемте местни партийни структури се обявяват категорично против преместване на избирателна секция №243700003 от СУ "Христо Смирненски" в центъра на град Гурково в младежкия клуб на ул. "Латинка" №13А в ромската махала - квартал "Лозенец-Юг".

Припомняме, че през 2021 г. Мариан Цонев бе арестуван и срещу него беше повдигнато обвинение за купуване на гласове. 

4 месеца затвор за мъж, признал, че е купувал гласове

4 месеца затвор за мъж, признал, че е купувал гласове

Обвиняемият е от Сапарева баня, предложил на двама души 50 лв.