Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета на община в Стара Загора за купуване на гласове. От прокуратурата съобщават само инициалите на кмета - М.Ц. днес но я ясно, че става въпрос за кмета на община Гурково Мариан Цонев, който вчера бе арестуван при акция.

Не съобщават и политическата партия, за която е купувал гласове. Мариан Цонев е избран като кандидат на ДПС.

Извършени са множество действия по разследването - разпити на свидетели, включително над 10 лица пред съдия, претърсвания и изземвания в населени места в област Стара Загора. Намерени и иззети са парични средства в размер на 10 000 лева и списък с имена.

По време на разпитите свидетелите са разказали за начина, по който били събирани от обвиняемия в ромската махала, като М.Ц. им предлагал и давал суми в размер на по 50 лева за всеки, за да гласуват за конкретна политическа партия и кандидат.

Прокуратурата и ДАНС влязоха в община Гурково

Прокуратурата и ДАНС влязоха в община Гурково

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на кмета

Над 20 лица са потвърдили, че са получили сумата от 50 лева по време на масово раздаване на пари в махалата. Било им обещавано също разрешаване на проблеми с регулация на имоти и изграждане на водопроводна мрежа. Отправяни били и заплахи към тях.

А вчера бе арестуван кмета на поморийското село Бата.