В България са разкрити секции на три места за гласуване на турските граждани за изборите за президент. Те са в посолството в София и генералните консулства в Пловдив и Бургас. Турските граждани, вписани в избирателните списъци в чужбина, могат да гласуват на граничните пунктове, сред които Капъкуле/Капитан Андреево, Хамзабейли/Лесово, Дерекьой/Малко Търново. Гласуването в България започна на 4 май и ще продължи до 9 май, а на граничните пунктове - до 14 май.

В България има повече от 7900 турски избиратели.

За изборите в Турция - у нас започва гласуването на турските избиратели

За изборите в Турция - у нас започва гласуването на турските избиратели

Крайният срок за подаване на заявления е 7-и май включително

След приключване на гласуването бюлетините ще бъдат закарани в Турция с дипломатически куриери. Урните ще бъдат отворени в 17:00 ч. на 14 май, след края на гласуването в цяла Турция.

"Всеки вот при нас е с висока избирателна активност. Хората вярват, че чрез гласа си проблемите и темите, които ги вълнуват, ще могат да намерят отражение в работата на правителството. Те го знаят и вярват в това и затова на всеки избор с удоволствие отиват пред урните", каза посланикът на Република Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок пред Радио България, цитирана от БНР.