За осем години имаме два изцяло нови изборни кодекса и десетки промени. Констатацията е на председателя на АБВ Румен Петков, според когото днес сме изправени пред същата драматична обстановка.

От партията не приемат отсъствието на БСП от парламента в този момент.

Ветото на президента, наложено по този начин, е груб политически ангажимент, по мнението Петков.
Той припомни и че върху текст, предложен от БСП, досега вето не е налагано.

Социалистите доволни от ветото, но не се връщат в пленарна зала

Социалистите доволни от ветото, но не се връщат в пленарна зала

ГЕРБ искат да манипулират изборите

Нужни са 6 000 машини, за да се произведат изборите. Производството им трябва да започне сега, обясни Петков, изтъквайки, че никоя от компаниите не разполагала с такива наличности.

Лидерът на АБВ настоява да започне солидна дискусия в Народното събрание с привличането на експерти и да се подготви нов изборен кодекс, който да бъде в сила в следващите 30 години.

Решаването на проблема с избирателните списъци минава през активната фаза на регистрацията и във всяка община трябва да има по една преброителна секция, убеден е Петков. На страната ни машинното гласуване ще струва 80 млн. лева на около пет години. Готови ли сме за това, питат от партията.

Румен Петков разкритикува и Министерството на енергетиката, което не е в състояние да формулира националните цели на страната ни по отношение на газовата политика.

България трябваше да има ключова позиция по приемането на Газовата директива, а действия от страна на енергийното министерство не са предприети.
По думите на зам.-председателя на АБВ Любомира Ганчева България няма изразена публична позиция по темата. Тя отбеляза, че е необходимо прекратяване на концесията на газонаходището в Галата за входна точка на пряка доставка на газ от Русия за България.

Думата война присъства все повече в българската реч. Войната е все по-близо до нас, заяви председателят на Младежката организация към АБВ Пламена Заячка.

Имало опасност за Балканите и опасност от агресия в Черно море, предупреждават от партията и предложиха Национално движение за мир с подкрепа от граждани.
Искаме солидарност в мира, не във войната, защото Европа ще е най-големият потърпевш между САЩ и Русия след излизането им от ядрения договор. От АБВ са притеснени, че по темата се мълчи.

ГЕРБ считат ветото върху Изборния кодекс за политическо

ГЕРБ считат ветото върху Изборния кодекс за политическо

Време е БСП да признае Румен Радев за неформален лидер

На НПО и политически партии ще бъдат представени следните въпроси за подписка и референдум:

Съгласни ли сте България да бъде територия без ядрено оръжие?

Съгласни ли сте военните съоръжения (тренировъчни центрове и полигони) на територията на България да бъдат само отбранителни?

Настояваме българските институции да заявят позиция по тези въпроси, каза още председателят Румен Петков.

Регионите ни изостават въпреки европарите, притеснени от АБВ

Регионите ни изостават въпреки европарите, притеснени от АБВ

Българската административна перверзия - партийни хранилки