Настоящето ръководството на БСП не желае да свали ГЕРБ от власт. Това е мнението на лидера на АБВ Румен Петков по повод вчерашната критиката на лидера на БСП Корнелия Нинова, че хаосът започнал при реформата "Калфин".

Корнелия Нинова пита премиерско-волева република ли сме?

Корнелия Нинова пита премиерско-волева република ли сме?

Журналистите да присъстват на разговорите между Цветанов и Марешки искат от БСП

По думите на Петков настоящето ръководство на социалистите прави всичко възможно позициите на ГЕРБ да бъдат укрепени. Според шефа на АБВ след като БСП излезли от парламента, те стояли като наблюдатели от Варшавския договор.

"Какво показват БСП по тази начин", запита Румен Петков и допълни, че последният пленум на БСП показва тяхната невъзможност да се занимават с политика.

На пресконференция в централата на партията бившият външен и социален министър Ивайло Калфин, обясни, ако предложенията на БСП за изчисляване на пенсиите са били приети, то НОИ щял вече да е фалирал.

Калфин: Вредни са всички промени във формулата за пенсиониране от 2018 г.

Калфин: Вредни са всички промени във формулата за пенсиониране от 2018 г.

От НОИ не можели да следят трите златни години преди дигитализацията от 2000 г.

Калфин е категоричен, че е готов да помогне и да обясни на Нинова, ако не разбира пенсионната реформа. Но ако лъже - той нямало как да помогне. По думите му обаче нейните твърдения подвеждат българското общество и са абсолютно неверни.

От АБВ отказаха да коментират избора на Елена Йончева за водач на листата на БСП за евроизборите, но оцениха, че има вътрешни проблеми след пленума в неделя.

От АБВ се опитали да изградят лявоценристка алтернатива, която да окаже сериозен отпор на ГЕРБ.

АБВ склонни и на коалиция за евроизборите
Обновена

АБВ склонни и на коалиция за евроизборите

Румен Петков: Не изключваме възможността за ляв формат, в чийто център АБВ е готова да застане