И младежката организация на ДПС застана твърдо зад почетния председател Ахмед Доган и се обяви за ДПС без Пеевски.

В младежката организация никога не е имало две теми, относно лидерството в ДПС. Това обяви след среща в Бургас на областните председатели на младежките структури на Движението за права и свободи в страната лидерът на Младежкото ДПС Ибраим Зайденов.

Делян Пеевски провъзгласи Новото начало

Делян Пеевски провъзгласи Новото начало

Лаконичен и енигматичен имейл бе разпространен от пресцентъра на ДПС

За нас лидер на партията е Ахмед Доган, изтъкна той и поясни: "Никога не е имало съмнения каква позиция да заемаме, защото такава тема не съществува в младежката организация".

Днешната среща с младежките областните лидери била много продуктивна, по думите му. "Разговаряхме за целостта на партията и лидерството, разбира се, на единствения лидер на ДПС - почетният председател д-р Ахмед Доган", подчерта Зайденов.

Активисти и ключар щурмуваха централата на ДПС в София
Обновена

Активисти и ключар щурмуваха централата на ДПС в София

С трансперант "ДПС без Пеевски" активисти си връщат централата в София

На въпрос какво е наложило провеждането на срещата в Бургас той обясни, че това е регулярни среща на младежите. Решението на проблема в партията, според него, е посочен от Ахмед Доган в обръщението му към депесарите.

Председателят Джевдет Чакъров не каза кога ще бъде свикан Централен съвет.

Още един депутат напусна ДПС

Още един депутат напусна ДПС

Това е Хюсни Адем

По-късно на от пресцентъра на партията обявиха, че представителите на Младежкото ДПС са провели и среща с Ахмед Доган по негова покана. Те са препотвърдили позицията си, че всички младежки структури в страната застават безусловно зад неговите решения и зад единствения лидер и визионер на ДПС. На официалната страница на партията във "Фейсбук" е публикувано и видео с кадри от срещата. В него Доган, видимо разчувстван, заявява, че е респектиран и много впечатлен

Те са готови, казва той на останалия му верен председател на партията Джевдет Чакъров. "Вие всъщност сами предложихте изхода", обръща се Доган към Младежкото ДПС. Той допълва, че те сами са очертали стъпките за развитие на ДПС във времето за което много им благодари. 

"Това е едно препятствие, което ние ще трябва да преодолеем, едно предизвикателство, с което трябва да се справим и аз съм много доволен, че виждам готовност във всеки за това нещо, осъзнатост", изтъква Ахмед Доган.

"Гордея се с вас, да знаете", завършва емоционално той.