Не може в една резолюция за корупция да се караме на България, че е отхвърлила Истанбулската конвенция. Някой обяснява на членове на НС и на МС как да говорят. "В същата тази резолюция говорим за повече права на ЛБГТ и колкото буквички имат още тези общности, а говорим за корупция". Това заяви пред БНТ депутатът от ВМРО Александър Сиди относно гласуването в ЕП на резолюция за корупционната среда в България.

Колегата му от БСП Явор Божанков обясни, че това са бележи под черта, по тези въпроси нашият КС е взел решение. Фокусът показва корупция, проблем в медийната среда, което руши България. Европейците разбраха, че българските мутри станаха европейски мутри, обясни Божанков.

Очакват се резултатите от гласуването на резолюцията за България

Очакват се резултатите от гласуването на резолюцията за България

Над 40 предложения за поправки в текста...

В студиото бе и депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-вътрешен министър Красимир Ципов, според когото има заключения в тази резолюция, които нямат нищо общо с предмета - спазване на закона.

Божанков изтъкна, че резултатът от тази резолюция е, че България вече е на цели 3 мониторинга. Това е безпрецедентно за нашата система. Това е успех на протестите в България, на гражданското общество, благодарение на които този дебат и резолюция станаха възможни.

Евродепутатът Роберта Мецола оттегли поправка в резолюцията за България

Евродепутатът Роберта Мецола оттегли поправка в резолюцията за България

Поправките били за ценности, които не се обсъждат у нас, според проф. Дичев

Сиди каза, че това са тежки проблеми. Неща, които нямат място в тази резолюция, Йончева, за да спечелят един глас повече допускат отваряне на теми, които нямат нищо общо там. Хората, които протестират, са гневни на управляващите - защото нещата не се случват.

Божанков изтъкна притеснението на БСП, че премиерът Бойко Борисов раздава пари като за последно - на пенсионери, добавки. От една страна ни убеждават, че идва криза и трябва да вземем заем, от друга - безотчетно се раздават пари след като Борисов отказва да дойде в парламента. Не може да похарчите преди избори такива колосални средства, каза червеният депутат.

В отговор Ципов му заяви, че БСП отдавна е забравила своите идеи, не случайно 6-има депутати напуснаха групата.

БСП готови да сезират Конституционния съд за промените в Изборния кодекс

БСП готови да сезират Конституционния съд за промените в Изборния кодекс

Компетентни ли са гражданите, за да бъдат питани за формата на държавно управление