"Сделка с ГЕРБ за президентските избори няма. Искам да бъда кандидата за президент на всички българи". Това заяви проф. Анастас Герджиков в предаването "Неделя" 150 по БНР. Припомняме, че Инициативен комитет издигна Герджиков за кандидат за президент, а ГЕРБ и БЗНС го подкрепиха.

Той увери, че ще бъда еднакво справедлив към всички. Идеята за върховенство на правото е сред основните, които отстоява, а съдебната реформа е инструментът за постигането му. Трябва да се научим, че има правила и трябва да ги спазваме, подчерта кандидатът за президент.

Герджиков отново обясни как е бил издигнат от Инициативен комитет за кандидатпрезидентските избори. Той не разбира упрека, който се отправя към него за подкрепата и окуражаването, които е получил от ГЕРБ, тъй като и другите основни кандидати са издигнати по същия начин - от инициативен кабинет с подкрепата на една основна партия.

"Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си."

Анастас Герджиков: Президентската република е опасна

Анастас Герджиков: Президентската република е опасна

Той е за обединение между хората

Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години. Те продължават да бъдат най-голямата българска партия, смята Герджиков.

По темата за Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз той подчерта, че България трябва да следва вече започнатата политика.

Анастас Герджиков коментира и енергийните теми пред страната. Той смята, че ядрената енергетика е сравнително евтина и безопасна и тя може да замести опасните за околната среда производства. "Твърде скъпо е да я развиваме в Белене. Трябва да се използват реакторите в АЕЦ "Козлодуй".

Под тогата на ректора Румен Радев вижда скрилия се Борисов

Под тогата на ректора Румен Радев вижда скрилия се Борисов

Както преди 5 години Борисов се скри под полата на г-жа Цачева