Отчасти е прекратено купуването на гласове на цели ромски секции. Това стана донякъде с решението гласуването да става с машини, заяви социологът Андрей Райчев пред Нова телевизия.

Много възпитано се държаха двамата кандидати за президент. Имаше искри за Крим и за Турция, но нямаше класически битови теми. Те заслужават поздравления - имаше политически разговор, но нямаше интриги, на които сме свикнали, каза Райчев.

Той обясни ниската избирателна активност с различния избор на някои от избирателите. "На първия тур за Радев е гласувал всеки втори, за Герджиков - всеки четвърти. Има и друг всеки четвърти, който е гласувал нито за единия, нито за другия. Защо смятаме, че един от тях (избрали различен кандидат за президент - б.р.) трябва да отиде да гласува", запита Андрей Райчев.

Избирателната активност е изключително ниска и това трябва да предложи и бъдещия президент, заяви проф. Амелия Личева от щаба на Анастас Герджиков. Българското общество в този момент не е достатъчно зряло, за да избере този кандидат. В ситуация сме, в която суеверието, невярата в авторитетите са издигнати в култ. 

Окончателно: Радев с 49.41% и Герджиков с 22.82% отиват на балотаж

Окончателно: Радев с 49.41% и Герджиков с 22.82% отиват на балотаж

При 100% обработени протоколи...