Социологът Андрей Райчев очаква да има промяна в БСП след избора на лидер. Спор няма - изборът е убедителен и няма да има обжалване. По този начин Нинова получава много власт и главното, което ще се случи е, че тя ще смени старото поколение с ново, коментира Райчев в сутрешния блок на БНТ.

БСП премина през изборите, без да изнесат нещата от кухнята. Въпреки това огромната власт, която Корнелия Нинова получава стоят трите въпроса, отправени към нея в предизборната кампания от Кирил Добрев - дали ще може да обедини партията, ще може ли да обедини левицата и ще има ли съюзник в партията.

"Нинова няма съюзници и ако тя не промени това, ще бъде само най-шумната и силна опозиция в Европа", коментира Райчев.

БСП показала, че може да организира избори

БСП показала, че може да организира избори

А партията била готова да управлява след това, уверена Вяра Емилова, секретаря на ЦИК в партията

Политологът Стойчо Стойчев посочи, че Нинова не може да пакетира и да представи БСП на българския избирател като една съвременна партия. Според него еталон за съвременна партията е ГЕРБ.

БСП не е една от партиите, а партия, която е управлявала 45 години. Самата БСП е замислена като отстъпваща партия, включи се отново Андрей Райчев. Той похвали Нинова, че направила партията като такава, която обвинява и се кара. "Нинова строи нов вид партия - партия без комплекс", изтъкна социологът.

За победителката Нинова БСП е модерна, консолидирана и единна

За победителката Нинова БСП е модерна, консолидирана и единна

С вчерашния пряк вот левите доказали, че БСП е най-демократичната, модерна, европейска лява партия

По отношението на протестите срещу властта, които продължават повече от два месеца, политологът Стойчо Сточйев очаква в ранната пролет да има бунтове от управлението на страната. Всеки свикна с протеста и хората спряха да обръщат внимание на недоволството, коментира той. На площада нямало хора, които се бунтуват за пари, а това е чисто политически протест за правила. Дали обаче недоволството ще прерасне в бунт, Андрей Райчев е скептичен.

Според социолога Борисов не може да си позволи да бъде свален, а по-скоро сам да слезе. Той няма спирка, на която да слезе, но първата стъпка му е около 10 ноември, посочи Андрей Райчев.

Нинова печели битката за БСП с над 81%

Нинова печели битката за БСП с над 81%

Изборът за председател на БСП бил честен