Министърът на туризма Николина Ангелкова призовава да не се отписва туристическия сезон, тъй като е още в началото. "Три поредни години имахме страхотен ръст. През летните месеци на 2016 г. отчетохме увеличение от 19%, 2017 г. нарастването бе със 17 на сто. Миналата година процентът бе 5,8%."

"В момента в сектора са заети 326 хил., които работят здраво и упорито. 12% от БВП се създава от туризма и свързаните с него индустрии. С подкрепата на сектора ще продължим напред, добави министърът. Нашите конкуренти Турция, Тунис и Египет имат агресивна политика по отношение на субсидиране за да привличат повече хора на организиран туризъм", коментира тя пред БТВ.

Ангелкова добави и че в Гърция плажната ивица е много голяма и затова има повече зони с евтини плажни принадлежности.

Ангелкова сезира прокуратурата за бариерата на "Русалка"

Ангелкова сезира прокуратурата за бариерата на "Русалка"

Според закона, община Каварна е компетентна да осигури свободен достъп до плажа

"Още в началото на годината обявихме, че се очаква известен спад от някои пазари, но пазарът е много динамичен. В идните дни ще обявим специален механизъм, разработен от консултантска компания, чиято цел ще бъде осигуряването на следващия летен сезон", заяви Ангелкова.

Тя коментира, че цените на чадъри и шезлонги по българските плажове варират между 4 и 9 лева, "може би има два плажа с по-високи цени и "Перла" е един от тях".

Ангелкова обясни, че всеки плаж трябва да има табели с цените, глобата за липса на такива е 5 000 - 10 000 лева.  

Министърът на туризма допълни, че миналата година има глоби за 120 000 лева  само на един плаж, като ще се предложат законодателни промени, предвиждащи по-високи наказания и санкции за нарушения по плажовете.

Ангелкова глобява концесионера на плаж Перла заради затъналия джип на брега

Ангелкова глобява концесионера на плаж Перла заради затъналия джип на брега

Българското беззаконие няма край

"Натъкваме се и на безумни нарушения, но те биват санкционирани моментално. Безкомпромисни сме при неспазване на правилата, отбеляза министърът", добави Ангелкова и определя като недопустимо човек да си помисли, че може да кара джип в пясъка.

Всеки концесионер е длъжен да отговаря за всичко в неговия договор и да не допуска подобни действия.

Има 31% ръст на чуждестранните туристи, откакто има Министерство на туризма и е готова да подаде оставка, ако премиерът Борисов я поиска, коментира тя.

Обвиняват Манолова и ДБ в съдружие срещу българския туризъм

Обвиняват Манолова и ДБ в съдружие срещу българския туризъм

НАБЧ питат къде в промените в ЗУЧК се забранява пътуването към Гърция