В момента сме в процеса на падане и тези, които падат, които са водили, се намират в безперспективност. Тези, които наблюдават - обществото, са объркани, защото никой не им е дал енергия за ентусиазъм и перспектива. Голямата картина е срив на политическите партии. Политическите партии са в много висока степен нелегитимни.

Това заяви пред БНР политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Според нея няма успешен ход нито за Борисов, нито за някой друг, в тази конфигурация на Народното събрание. По думите й дори да се състави експертно правителство, то ще изглежда слабо. Христова изтъкна, че кабинет на ГЕРБ и ДПС ще бъде "абсолютно възстановяване на това, срещу което по-голямата част от избирателите отрицават.

Политическият психолог отбеляза, че ИТН се намира в капан. Според нея партията обмисля какво да прави в тази ситуация. По думите й БСП няма интерес да ходи на нови избори, защото няма лидер, ПП-ДБ не може да си върне избирателите, които разочарова, а патриотичните формации могат да спечелят повече при нови избори.

Христова заяви, че Румен Радев ще чака подходящия момент, който обаче може и да не дойде. Според нея рискът за държавния глава е сериозен. Всеки ден в момента работи за него, докато не се получи превъртане, изтъкна тя. Политическият психолог изтъкна, че Радев им потенциал да бъде първи, ако се впусне в надпреварата за НС, но не е харесван особено от десницата.

Андрей Райчев: Демокрацията скърца

Андрей Райчев: Демокрацията скърца

Никакво евроатлантическо мнозинство няма