На този етап няма как БСП да е управляваща партия. Това признание направи депутатът Антон Кутев в студиото на БНТ.

Ако на предишните избори социалистическата партия е събрала подкрепа за 80 депутата, то сега при тази криза на управление и протестна вълна, би трябвало да натрупва подкрепа от поне 1 млн. гласа. Това обаче социологическите проучвания не го показват, а установяват гласове наполовина - 500 - 600 хиляди. За набиране на подкрепа и политически влияние, не е важен само лидерът на партията, в случая Корнелия Нинова, а и хората, които с които тя ще се заобгради. Виждаме кои хора Нинова назначи, заяви Антон Кутев, но недоизказа критиката си към водената вътрешнопартийна политика от Корнелия Нинова.

БСП не би могла да е управляващата партия, но може да има конфигурация в следващия парламент, в която да участва. "Важно е какво ще направи партията на тези избори", каза той.

БСП нямала изгода от напрежение между Нинова и Радев

БСП нямала изгода от напрежение между Нинова и Радев

Иво Христов: Би било неадекватно поведение Нинова да се лиши от най-популярният политик

БСП има и може да даде конструктивни предложения. Но има ли силата да го направи - да наложи приемането, например, подкрепа и помощ за всеки един малък бизнес и всеки човек в бюджета. Това може да стане в парламент, но и отвън да има едни 5 000 души на протест.

"Това, което виждаме в момента с коронакризата, са всички недостатъци и на здравната и на финансовата ни система. Тези недостатъци са си все същите", каза Кутев и зададе въпроса колко години обучаваме доктори, които само като вземат диплома заминават за чужбина. Защо не сме привлекли чужди лекари, се пита Кутев.

Нинова реорганизира партията

Нинова реорганизира партията

За мобилизация за предстоящите избори