Ако Корнелия Нинова допусне разкол с президента, ще потвърди тезата на вътрешнопартийната опозиция, че е влязла в сговор с ГЕРБ. Евродепутатът от ПЕС/БСП Иво Христов не смята обаче, че това е възможно. Темата за напрежение между Нинова и Радев не е реална, а измислена от медиите и заинтересувани коментатори.

Нинова дължи авторитета си като политик на това, че е заемала последователна опозиционна позиция. С тази заявка е получила доверието на своите съпартийци. Затова и Иво Христов не смята, че тя би допуснала разкол между БСП и президента. За това няма нито идейна почва, нито емоционални настроения, а и Нинова няма никакъв интерес от това.

Нинова реорганизира партията

Нинова реорганизира партията

За мобилизация за предстоящите избори

"Това не е нито в стила на г-жа Нинова, нито има логика в такова действие", допълни още евродепутатът. Затова и според Иво Христов, би било шок за самата БСП, ако не го подкрепи за втори мандат.

Би било неадекватно поведение от страна на БСП и Нинова да се лишат от най-популярният политик в държавата, който сама е издигнала и с когото е на едно и също мнение. Няма никаква логика в това, което дискутираме. Това е тема, от която интерес имат външни фактори, които търсят да разбият този фронт на промяната, който не се ограничава с президента и БСП, а с ред други партии.

Още един червен депутат напусна Корнелия Нинова
Обновена

Още един червен депутат напусна Корнелия Нинова

Вече независимият Чавдар Велинов изненада групата на БСП

Той коментира и темата за т.нар. политическата еманципация на Румен Радев с въпроса "Налага ли се някой да се еманципира?"

Според Христов от първия момент президентът е обективно опозиционер на сегашния режим и не го крие от самото начало. Румен Радев е на страната на народа и това е неговата конституционна роля.

Нинова: След партията ще променим и България

Нинова: След партията ще променим и България

Соцводачът даде заявка за спечелване на парламентарните избори