Още един социалист напусна парламентарната група на левицата в парламента. Това е Чавдар Велинов.

Новината съобщи в началото на пленарното заседание председателят на парламента Цвета Караянчева. Посочените от него причини са непреодолими ценностни различия с начина на вземане на решения и работата в ПГ на социалистите.

Той също става независим депутат.

Припомняме, в края на септември месец шестима депутати напуснаха групата на левицата - Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов, Николай Иванов, Георги Андреев. От тях петима обявиха, че напускат и партията - без Валери Жаблянов. Така ПГ група на БСП остава със 71 депутати. От БСП призоваха обаче депутатите да напуснат и парламента.

Червени депутати напускат ПГ на БСП

Червени депутати напускат ПГ на БСП

Шестима депутати стават независими, но остават социалисти

Социалистите са изненадани от оставката на Чавдар Велинов. Това стана ясно от брифинг на червените депутати.

За Христо Проданов напускането е изненадващо. Той припомни, че когато Красимир Янков и сподвижниците му напуснаха групата на БСП, депутатите се събрали и лидерът Корнелия Нинова попитала има ли други с желание да се разделят. Велинов беше на заседанието и не е заявил такова желание, посочи Проданов.

Стефан Бурджев, който е депутат от Плевен заедно с Велинов, също изрази съжаление. Той разговарял с плевенската организация. Те са смутени и разочаровани, обясни социалистът. В четвъртък левите в Плевен се събират, за да обсъдят случилото се.

Заради недоволство от лидера на БСП Корнелия Нинова стана ясно и че 40 социалисти от софийската организация напуснаха партията. Всички те са от района, в който членува Румен Овчаров. От партията отрекоха информацията за броя на напусналите.