Лидерът на БСП Корнелия Нинова е силна в това да гони хората, а не да ги събира, затова "столетницата" потъва електорално. Това заяви пред Нова телевизия едно от знаковите лица на вътрешната опозиция в "столетницата" и понастоящем говорител на служебния кабинет "Донев" Антон Кутев.

"Тя е много силна с това да гони хора, не да събира. И така от 1 милион гласа станаха 260 хиляди. Лично аз бих искал да видя БСП много по-силна и се надявам това скоро да стане", каза той.

"Обикновено говорителят се избира, за да мълчи, не за да говори. Така че ще се въздържа от оценки", избегна персонализирането на темата Кутев.

По друга актуална тема от последните дни - твърденията от страна на "Продължаваме промяната" за намеса от страна на президентството по отношение на избирането на председатели на парламентарни комисии, говорителят на кабинета отрече да знае за нещо подобно. "Много е важно да се изясни имало ли е такива обаждания", подчерта Кутев.

Иван Христанов, ПП: Не е имало намеса от президентството за неизбирането ми начело на агрокомисията

Иван Христанов, ПП: Не е имало намеса от президентството за неизбирането ми начело на агрокомисията

Той вижда разделителна линия корупция-антикорупция

По думите му по този начин партиите избягват важните теми, стоящи на дневен ред, като например бюджета.

Освен това, според него, президентът Радев умишлено не бърза със завъртането на парламентарната рулетка за съставяне на кабинет. "Президентът се стреми да постигне възможно най-стабилно управление", заяви Антон Кутев.